Warme maaltijden: Vanaf de tweede week van het schooljaar kan elk kind warm eten op school. De maaltijden worden verzorgd door traiteurdienst André Claessens. Een maaltijd bestaat uit soep + hoofdgerecht en kost 4.25 euro voor een kleuter en 5.25 euro voor een kind uit de lagere school.

Via de website www.traiteurclaessensandre.be kan je de werking van het bedrijf en de visie rond schoolmaaltijden leren kennen.

Wijzigingen in je bestelling (annulatie of bijbestelling) dienen doorgegeven worden ten laatste de werkdag voor levering om 11 uur via deze link.

  

Fruit- en koekenproject:

Als tussendoortje pleiten wij voor “gezonde” snoep, zoals fruit en/of een droog koekje.

De tweede week van het schooljaar starten we  met het “koeken- en fruitproject”.  

 

Op school besteden wij behoorlijk wat aandacht aan een beter milieu en aan gezonde voeding. Met ons “fruit- & koekenproject” willen we daar iedere dag bewust aan werken.

 

Wat houdt het “fruit- & koekenproject” nu in?

De school koopt voor alle kinderen die intekenen zelf koeken en fruit aan.

Het gezamenlijk koekmoment voorzien wij in de lagere school tijdens de voormiddag, en in de kleuterschool tijdens de namiddag. Op die manier bevorderen we het sociaal contact tussen de kinderen, en verkleinen we – door de massa-aankoop – de afvalberg. In de lagere school houden we het in de namiddag gezond, en verdelen we het fruit onder de kinderen. In de kleuterschool zal dit tijdens de voormiddag gebeuren (behalve op woensdagvoormiddag à koek- i.p.v. fruitmoment).

 

U kan op dit aanbod (5 keer koeken per week en 4 keer fruit per week) intekenen per trimester.  De prijzen worden bij de start van het schooljaar meegedeeld. (zie overzicht schoolkosten)

 

Drinken op  school

Sinds het schooljaar 2016-2017 wordt er geen fruitsap of melk/chocomelk meer aangeboden op school. Water kan steeds gratis gedronken worden.

Een eigen drinkbus kan je gerust meegeven. Om de afvalberg te verminderen, vragen we geen brikjes of plastic flesjes mee te geven. Frisdranken mag u niet aan uw kind meegeven, tenzij dit om medische redenen (vb. diabetes) wel verantwoord is.

 

 

Reftergeld

Op de participatieraad (huidige schoolraad) van 1 juni 2004 werd beslist om vanaf donderdag 2 september 2004 reftergeld aan te rekenen aan alle kinderen die op school blijven eten, hetzij boterhammen hetzij een warme maaltijd. Dit reftergeld dient om de personeelskost van het middagtoezicht – tante Frieda – deels te dekken. Op de schoolraad van 11 maart 2008 werd de kostprijs voor schooljaar 2011-2012 opgetrokken naar € 0,65. De motivatie hiervoor vindt u in het verslag van die bewuste schoolraad.

VBS HHOH

Waversebaan 81

3050 Oud-Heverlee

016/404458

Meld pestvermoeden
Meld pestvermoeden

WIJ BEWEGEN MEE!