Sport op school

De kleuters hebben dagelijks bewegingstussendoortjes. 

Eén of twee keer per week (2 uren in totaal) gaan ze turnen in onze turnzaal. Ze turnen op sokken of blote voeten.

 

De kinderen van de lagere school hebben twee uur lichamelijke opvoeding per week.  Voor hen is aangepaste sportkledij verplicht. Gympakjes zijn op school verkrijgbaar.

Vanaf het tweede trimester gaan ze op vrijdagnamiddag zwemmen op de campus van het Heilig Hart in Heverlee:

  • Eerste graad: tweede en derde trimester
  • tweede graad: derde trimester
  • derde graad: tweede trimester

In onze school kunnen alle kinderen eind tweede leerjaar zwemmen!

Middagactiviteiten

Dagelijks kunnen de kinderen vrij spelen op de speelplaats.  Voetballen of basketbal, evenwicht en klauteren op het parcours, fantasie in het keukentje en op de dansvloer voor de spiegel, bouwen en graven in de zandbak.  Voor elk wat wils!

Wekelijks worden er sport- (vb. middagsport in de turnzaal of op de speelweide …) en spelactiviteiten (vb. clics-middagen) voor de kinderen van de lagere school georganiseerd.

Speeltijden

Tijdens de voormiddag- en namiddagspeeltijd spelen de kleuters (voormiddag: ook de kinderen van het eerste leerjaar) apart van de leerlingen van de lagere school. Tijdens de middag eten de kinderen vanaf het 2e leerjaar boterhammen in de klas, de andere kinderen eten in de refter. Vanaf 12.30 uur spelen alle kinderen samen op de speelplaats.

Tijdens het afgelopen schooljaar bouwden we de speelplaats verder uit (zandbak met spelmateriaal, evenwichtsparcours, danspodium, trein en boot, buitenspeelkeukentje, een rustige zone voor de kleinsten, ...). Zo proberen we elk kind een uitdagende invulling te geven van de speeltijd.

Veilig naar school, veilig naar huis

Te voet of met de fiets

Op sommige momenten is het enorm druk (bijvoorbeeld op woensdagmiddag) zodat er soms gevaarlijke situaties ontstaan. De ideale manier om naar school te komen is te voet of met de fiets. Dagelijks 15 minuten vóór en na schooltijd staat er een leerkracht op post om je veilig te laten oversteken.

Tijdens de wintermaanden is een fluovestje zeker aangewezen voor een goede zichtbaarheid onderweg.

 

Parkeerplaats

Mogen wij uitdrukkelijk vragen te parkeren op de aangeduide parkeerplaatsen of in de Vaalbeekstraat naar het dorp toe. Gelieve tevens de toegangsweg tot de parking en de schoolpoort vrij te houden. Er werd een kiss-and-ride zone aangelegd in de Vaalbeekstraat. Gelieve deze op de gepaste wijze te gebruiken zodat iedere leerling veilig uit te wagen kan stappen.

 

Rijen

De ouders wachten buiten de schoolpoort op hun kinderen. We laten eerst de fietsers en voetgangers die alleen naar huis gaan naar buiten. Dan opent de juf de poort en kunnen de ouders hun kinderen op de speelplaats afhalen.

De kinderen (tot en met de derde klas) worden binnen de schoolpoort afgehaald, tenzij de ouders schriftelijk laten weten dat het die dag anders moet. Kinderen, vanaf de vierde klas, mogen mits uw toelating na het tweede belsignaal, onmiddellijk en zonder begeleiding van een volwassene naar huis gaan. Vooraan in de agenda kunt u bij de start van het schooljaar noteren hoe uw kind naar huis gaat.

Afwezigheden

Elke afwezigheid van een leerplichtig kind moet voor 9u00 (voormiddag) of 13u30 (namiddag) aan de directie of de klastitularis gemeld worden (016/40.44.58. of directie.hhoh@leuven-zuid.be).  Indien een leerling langer dan 3 kalenderdagen (dus GEEN schooldagen !!!) afwezig is, is een doktersattest vereist. Elke andere afwezigheid moet met een afwezigheidsbriefje van een ouder/voogd gestaafd worden. Dit kunt u maar 4 keer zelf doen op één schooljaar. Die 4 blanco briefjes krijgt u bij de aanvang van het schooljaar.

Verloren voorwerpen

De school kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het verdwijnen of beschadigen van persoonlijke voorwerpen.

Mogen wij u vragen in alle persoonlijke voorwerpen de naam van het kind aan te brengen. Wanneer wij deze voorwerpen terugvinden, kunnen wij ze u vlot terugbezorgen.

Gevonden of vergeten kledingstukken en zakken worden aan de kapstok in de refter gehangen.  Waardevolle voorwerpen kunnen bij de directie afgehaald worden.

 Verjaardagen

Om de verjaardag van uw kind op school te vieren, spreekt u best op voorhand de leerkracht even aan. Onze voorkeur gaat uit naar “gezonde” snoep. Wat wij niet willen, is dat u voor ieder kind van de klas een apart pakje maakt!

Er kan wel een klascadeautje gegeven worden (bibboek, gezelschapspelletje,…).