SAMEN BEWEGEN WE HELEMAAL TOT AAN DE ZON!

Sinds september 2018 bewegen we met onze school mee tot aan de zon! Bewegen is immers niet alleen goed voor je lichaam en geest, het is ook gewoon leuk!

Elke dag wordt er in onze klassen dus zeker 15 minuten extra beweging ingelast, bovenop de gewone tijd in het kader van de bewegingsopvoeding. Het kan dan gaan om 'sport en spel', maar heel vaak trekken de klassen eropuit om een kwartier te lopen in de natuur.

Om onze ZON-tijd en de kilometers goed in de gaten te houden, wordt er regelmatig door de kinderen geteld, gerekend en gemeten. We berekenen dan hoeveel kilometers we samen gelopen hebben, en tot waar op onze aardbol we dan precies kunnen reizen.

Eind oktober liepen we samen al tot in Groenland. Erg knap! De kinderen van de zesde klas stelden dit land kort aan ons voor tijdens een gezamenlijk ZON-moment.