SAMEN BEWEGEN WE HELEMAAL TOT AAN DE ZON!

Sinds september 2018 bewegen we met onze school mee tot aan de zon! Bewegen is immers niet alleen goed voor je lichaam en geest, het is ook gewoon leuk!

 

Elke dag wordt er in onze klassen dus zeker 15 minuten extra beweging ingelast, bovenop de gewone tijd in het kader van de bewegingsopvoeding. Het kan dan gaan om 'sport en spel', maar heel vaak trekken de klassen eropuit om een kwartier te lopen in de natuur.

 

Om onze ZON-tijd en de kilometers goed in de gaten te houden, wordt er regelmatig door de kinderen geteld, gerekend en gemeten. We berekenen dan hoeveel kilometers we samen gelopen hebben, en tot waar op onze aardbol we dan precies kunnen reizen. Zo liepen we in november al tot in Groenland, en in december zaten we al in China! De kinderen van de vijfde en zesde klas stelden deze landen al aan de hele school voor tijdens ons ZON-moment. Je kan de info van het huidige land steeds ontdekken aan de ramen van de turnzaal.

ONZE RAKET STAAT ALVAST KLAAR OM GELANCEERD TE WORDEN!

27 september 2019! Onze eerste test-lancering naar de zon is achter de rug. Alles staat klaar om er ook dit jaar weer tegenaan te gaan!