ONZE ACTIES

 

Strapdag 

Naar jaarlijkse gewoonte vindt tijdens de Week van de Mobiliteit (september) de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Over heel Vlaanderen doen bijna 1500 basisscholen en 145 gemeenten mee aan de Strapdag.

Onze school doet ook mee aan de jaarlijks STRAPDAG van het Octopusplan. Onze school wil kinderen en ouders stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind. 

 

 

Fluodag

 

Ieder jaar onganiseert de ouderraad een fluodag voor de kinderen op school. Het doel van deze actie is om het belang van de zichtbaarheid in het verkeer extra in de verf te zetten. 

 

Deze dag mogen alle leerlingen in hun beste fluo-outfit naar school komen. Daarnaast worden er tal van workshops voorzien waar de de kinderen aan de slag gaan met allerlei materialen om fietsen, kledij, boekentassen nog zichtbaarder te maken! Plezier en veiligheid gaan hand in hand! 

 

Helm op Fluo Top

 

Tussen de herfstvakantie en de paasvakantie blijven we met het project 'Helm op Fluo Top' verder inzetten op de zichtbaarheid in het verkeer. 

 

Door helm en/of fluohesje te dragen kunnen de kinderen stickers verdienen. Met een volle stickerkaart kan je gratis naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael gaan. Nadien kan er nog worden doorgespaard met de klas (met kans op mooie prijzen). 

 

Tip: Je kan als ouder het goede voorbeeld geven door een fluohesje en/of fietshelm te dragen. Ook jouw veiligheid is van belang!


Sam de verkeersslang

 

In mei en juni neemt onze school dan weer deel aan 'Sam de verkeersslang'. Dit is een campagne die kinderen en hun ouders aanzet om duurzaam naar school te komen. Kinderen en ouders worden aangemoedigd om met de fiets, de step of te voet naar school te komen.

 

We hebben het project wat aangepast aan de noden binnen onze school. Bij aanvang van het project bepalen we met heel de school onze uitdaging: "Wij kunnen dit jaar ... aantal keer op een duurzame manier naar school komen!" Elke duurzame verplaatsing is een Samstip waard op onze reuze-Sam-affiche. Kunnen we de affiche volplakken? 

 

Als we deze uitdaging behalen krijgen alle klassen een tegenprestatie:

  • Vrije invulling turnles
  • Voetbaltoernooi van tussen leerlingen en leerkrachten
  • Extra speeltijd
  • Muziek op de speelplaats
  • Een middagpauze 'alles op wieltjes'
  • ...